Kokosgranola


Denna fantastiskt goda kokosgranolan är så grymt god. Passar toppen till yoghurt eller till fruktsallad. Originalet är med korinter i istället för tranbär, men det var det som fanns i skåpet imorse så det fick bli tranbär denna gången.
Ena dottern har frågat i veckor om jag kunde göra denna till henne. Passar bra när man får äggvita över.

Idag snöar det, så kallt, så myser med kaffe, god granola och tänd brasa. Kanske sista brasan för våren.




2, 5 dl ekologisk kokos (Kung Markattas)
3 ekologiska äggvitor
1, 2 dl kokossocker (Kung Markattas)
0,8 dl tranbär
0,8 dl mandel
0,8 dl pumpakärnor
0,8 dl valnötter
0,8 dl pekannötter
1 km Himalayasalt

Grovhacka nötterna. Blanda allt och lägg ut på en bakplåtsklädd plåt. I ugnen som är uppvärmd till 160 med varmluft. Rosta i 15+5 minuter, alltså rör om emellan.

Häll upp på burk, en snygg en...






 

Kommentarer