Ramslökspasta



När jag kom hem från Kenya hade ramslöken i trädgården blivit jättestor, flera plantor som tagit sig. Så roligt. Tvätt hann jag blanda pastan innan jag tog kortet så det ser inte så snyggt ut. Men jag lovar det var så gott. Barnen var lyriska igår kväll när detta serverades. De såg fram emot resterna idag. Håller med det är verkligen gott!




1 dl mandel
1/2 färsk lök
400g halloumi 
8 bitar soltorkade tomater i olja
40 blad ramslök
1 dl ekologisk olivolja
4 dl crème fraiche
Salt och Peppar

400g pasta av god kvalitet

Koka pastan.

Hacka mandeln lite grovt och stek i en klick smör. Salta ett varv och rosta tills mandeln får färg. Ställ åt sidan.
Hacka löken grovt och stek i lite smör. Tärna halloumin och blanda med i löken.

Ha ramslöken i en blender tillsammans med oljan. Mixa till en grön olja och blanda den sedan med crème fraiche. Salta och peppra. Rör ihop med lök och halloumi och eventuellt med soltorkad tomat.
Blanda genast med pastan. Lägg upp pastan i skål och toppa med den rostade mandeln.



 

Kommentarer