Daimtårta



Döttrarna har fått samma intresse som jag tror jag - att baka. Eftersom jag kom hem dagen innan min födelsedag från Kenya,  så sa den äldsta att hon kunde baka tårta. Vilket hon gjorde så bra! Den var jättegod verkligen.





Bottnar
5 ekologiska äggvitor
2 dl socker
4 dl mandelmjöl

Vispa äggvitorna och sockret till en krämig maräng. Blande ner mandelmjölet med en slickepott. 
Bred ut två rundlar ca 22 cm på bakplåtspapper. Grädda 175 grader i 20 minuter. Låt svalna.

Kräm
5 ekologiska äggulor
1,5 dl socker
1 dl ekologisk 40% grädde
lite vaniljpulver
175 gr smör

Fyll kastrullen med alla ingredienserna förutom smöret. 
Låt det sjuda ihop till en tjock kräm, det får inte koka. Låt kallna helt (har du bråttom gör det i vattenbad).
Vispa ihop smöret och krämen med elvisp. 

Bred krämen på ena botten och lägg nästa på.

3 dl vispgrädde 40%
1 dubbleldaim

Vispa grädden och bred eller spritsa ut på toppen av tårtan. Hacka damen och garnera ihop med bär.

Tack W för god tårta!




 

Kommentarer