lördag 27 september 2014

Tekakor Havre







Ja som ni märker kanske så blir inläggen färre och färre. Jag har börjat jobba. Men i måndags var jag mer ledig än jobbade så då bakade jag dessa goa tekakor. 



8 dl ekologiska havregryn (jag tog fiberhavregryn)
1 liter ljummet vatten
låt detta stå och svälla i 20 minuter

1.5 dl rapsolja eller olivolja
1 msk salt
2 msk mörk sirap
50 gr jäst
2 dl ekologiskt grahamsmjöl
ca 1.6 liter ekologiskt vetemjöl

blanda i resten, jäs 20 minuter.
Forma eller tryck ut 24 tekakor och jäs på plåt i 30 minuter, nagga dem.
Grädda 200 grader varmluft i 12 minuter

Jag körde in tre plåtar samtidigt, funkade jättebra :)







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar