Jordgubbsmousse och vitchokladmousse på chokladbotten tårta




Flickorna fyllde sju i veckan. Nu börjar de bli stora. 
Det måste ju så klart firas med tårta. Det var viktigt att det var chokladtårta och jordgubbstårta, så jag googlade men hittade ingen som verkade som det ultimata för dessa smaker. Det blev en hittepåtårta. Den blev god.








Botten:

125 gr smör
125 gr mörk fin choklad
2 ägg
2 dl florsocker
3/4 dl vetemjöl

Blanda försiktigt och häll i en smord och mjölad 15 cm form med löstagbar kant.

Jordgubbsmousse:

200 gr jordgubbar
1 dl syltsocker
2 dl grädde
100 gr philadelphiaost

koka upp jordgubbarna i 5 minuter
häll i sockret och koka 30 sekunder till.
låt jordgubbarna rinna av
ta saften och blanda med philadelphiaost och grädden

Vit chokladmousse:

2 dl grädde
100 gr philadelphiaost
100 gr smält vit choklad av bättre kvalitet

blandas

Montering:

låt botten bli helt kall
fyll på med jordgubbsmoussen
och över det den vita chokladmoussen

Låt stå i kylen ett par timmar









September och rena sommarvärmen, det firades med att sitta ute på kalaset :)


Kommentarer