Stekta röda tomater




I Jill Johnsons nya bok, finns många goa recept. Ett är Fried Green Tomatoes, men hitta gröna tomater är inte jättelätt. 
Så fried red tomatoes fick det bli. 

500 gr tomater
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
1/2 dl mjölk
1 dl polenta
1/2 dl ströbröd
1 dl finriven parmasan

naturell olja till stekningen

Skiva tomaterna i centimeter tjocka skivor. Blanda vetemjöl och salt på en tallrik. Vispa upp ägg och mjölk i en liten skål. Blanda polenta, ströbröd och permasan på en tredje.
Vänt tomaterna i mjöl och doppa dem i äggblandningen och sist i polentan. Stek dem gyllene i stekpannan. Låt dem rinna av på hushållspapper.

Vitlöksdressing:

1/2 dl majonäs Hellmans
1 dl cream fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk flingsalt

Blandas 





Kommentarer