Vinbärs Blondie




Nu svämmar våra vinbärsbuskar över av vinbär. Så jag skickade ut twinsen häromdan förr att plocka. Tio kronor litern skulle de få. De kom in med 7 1/2 liter, det tyckte jag var bra jobbat av två sex-åringar.

Så igår bakade jag denna kladdigt goda vinbärskaka. Man kan göra den i rund form med och skära i tårtbitar. Men rutor är ju så käckt ibland. 

Eftersom allt som är kladdigt måste stå till sig i kylen ett par timmar, så fick denna göra likadant. Då blir den lätt att få i snygga rutor.




2 ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl mjöl
100 gr smör
100 gr vit choklad
2 dl röda vinbär

Vispa ägg och socker, smält smör och den vita chokladen. Blanda ihop alla ingredienserna. Häll i form 20x20cm som är täckt med bakplåtspapper. Baka i 150 grader i 30 minuter.
Kyl den och ät den kall, lite lättvispad grädde funkar till.









Kommentarer