tisdag 15 juli 2014

Havretekakor


Dessa havrebröd går som smör hemma. Alla gillar dem. Jag använder ett pepparkakshjärta som formar bröden till hjärtan.

Annars har dagarna varit fulla av konferens så bloggen har fått vila lite. Men nu är jag tillbaka!








8 dl ekologiska havregryn (jag tog fiberhavregryn)
1 liter ljummet vatten
låt detta stå och svälla i 20 minuter

1.5 dl rapsolja eller olivolja
1 msk salt
2 msk mörk sirap
50 gr jäst
2 dl ekologiskt grahamsmjöl
ca 1.6 liter ekologiskt vetemjöl

blanda i resten, jäs 20 minuter.
Forma eller tryck ut 24 tekakor och jäs på plåt i 30 minuter, nagga dem.
Grädda 200 grader varmluft i 12 minuter

Jag körde in tre plåtar samtidigt, funkade jättebra :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar