Hallon och citron rutor


Busenkla och försvinnande goda. Måste ju vara den bästa kombon. Ett litet problem här bara. När jag  tog fram hallonen som jag köpt, så var det någon som ätit upp halva paketet. Frågade tvillingarna vem. Men båda två svarade- Det var inte jag! 
Precis! 
Det blev färre hallon än jag räknat med helt enkelt.







3 1/2 dl smulor av digistivekex
90 gr smält smör
1/2 dl socker
skal av 1 ekologisk citron

Blanda ihop och tryck ut i en bakplåtsklädd form 20x20 cm.
Grädda 190 grader i 10 minuter.

2 ekologiska äggulor
1 burk kondenserad mjölk
saften av 1 citron
1 tsk citronskal
2 dl färska hallon

Blanda äggulor med den kondenserade mjölken. rör ner citronskal och saft. Häll detta över botten och tryck ner hallonen. Grädda 15 minuter till. Låt svalna och sen stelna i kylskåp i en timme innan man skär dem i rutor.







Kommentarer