Torta della Nonna




Bakade denna för att ha med mig ut till Invinga häromdagen. Frysen ekade tomt och behövde något snabbt. Det är ju sån goevärme. Detta gillar vi, när det går upp mot 30 grader.

Torta della nonna är ju en italiensk ostkaka, så en klick grädde till passar fint.

150 gram mjukt smör
300 gr riven mandelmassa
6 eko ägg
250 gr ricottaost
Skal av 1 apelsin
Skal av 1 citron
1 riven bittermandel
1/2 dl vetemjöl
 
Pinjenötter
 
Vispa smör och mandelmassa krämigt, tillsätt äggen. Vispa i ricottan och citrusskalen, bittermandel. Rör i mjölet för hand.
Smörj en form och bröa den med mandelspån. Fyll formen med smeten och strö över pinjenötter. Grädda i 175 grader varmluft 25-30 minuter. Florasocker över kakan, vispgrädde till kakan.
 
Eftersom det är så lite mjöl i kakan, så tror jag att om man vill göra den glutenfri, så är det väldigt enkelt att byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl.
Detta recept kommer från Leila!






Kommentarer