Ricotta Waffles


Sen jag fick mitt belgiska våffeljärn har jag gjort olika recept på våfflor. Hade en burk med ricotta hemma och tänkte att det kanske man ska testa. Det blev väldigt bra, mjuka och inte alls så torra som de kan bli ibland om man har för mycket bakpulver i. Dessa var nog bäst hittills. I receptet var det även citronzest och vallmofrö, men det hoppade jag över.






3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
3 msk socker
80 gr smält smör
2 ekologiska ägg
1 2/3 dl mjölk
1 tsk vaniljextrakt (går bra med vaniljsocker)
1 burk ricotta ost

Vispa samman ägg och mjölk med vanilj och ricottaosten. Fyll på med smöret. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem. Här ska man inte överblanda. 

Grädda i våffeljärn!






Kommentarer