Scones med tranbär och apelsin



Dessa scones har riktigt vintersmaker med tranbär och apelsin. Väldigt goda och doftar fantastiskt, barnen som har jullov tyckte om dem väldigt mycket. De var faktiskt löjligt goda.










Sätt ugnen på 200 gr

70 gr socker
apelsinskal av 1-2 apelsiner
420 gr ekologiskt vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1/4 tsk vaniljsocker
1/4 tsk äkta kanel
170 gr smör
1/2 dl grekisk yoghurt
2 dl mjölk
1 ekologiskt ägg
130 gr torkade tranbär

Blanda socker och apelsinskalet. 
Fyll på med mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel.
Finfördela smöret och blanda med mjölet. ska vara lite som en smuldeg. 
Häll i ägg, yoghurt, mjölk och tranbär.

Lägg över på ett mjölat bakbord och gör en stor kaka av det hela. Ta en pizzaslicer och skär 6 trekanter. Lägg över på en bakplåtspappersklädd plåt.

Pensla sconesen med mjölk och strö över lite råsocker. Grädda i 15 minuter.
Låt dem svalna något innan du skär upp dem. 





 

Kommentarer