Dessert med raffaello


Ja, nu var jag i fyra affärer och det fanns verkligen inga vita raffaellos. Men raffarello i vit chokladkaka fanns så det ligger emellan i lagren. Men toppade gjorde med en brun Farello tror jag dom heter. 
På nyårsdagen så sms äldsta dottern. Raffarellos fanns på Tappen - det blev ett litet skrattanfall här då…

Nyårsafton så blev det denna dessert!





6 pot

2 dl ekologisk vispgrädde 
200 gr grovhackad vit choklad 

500 gr mascarpone 
150 gr vita Raffaello 
Hallon 

Koka upp grädde i en kastrull, tillsätt choklad. 
Rör om tills chokladen smält. Låt svalna men inte så det stelnar helt.

Vispa ihop blandningen med mascarpone. Krossa raffaelloschoklad (jag tog chokladkaka till detta) och spara en rund boll för varje glas

Ta fram 6 glas, skeda 
smeten och varva med k
rossade raffaellos och hallon. Toppa med den hela raffaellosen. Låt det stå i kylen i några timmar.








 

Kommentarer