Granola


Januari och nu vill man bara ha vanlig mat. Denna granolan är väldigt god till naturell yoghurt. Lite bär med så får man en riktigt bra frukost tycker jag allt. Jag gjorde en stor batch idag på morgonen. Nu när barnen har jullov så blir det ju sena morgnar. 
Igår kom de hem alla tre - två från skidläger i Norge och en från Åre med kompisar. Glad över att de kom hem helskinnade. De som åkte från Norge kom hem typ sju timmar försent, en väldigt lång och sladdrig hemresa när snön vräkte ner.




liter ekologiska havregryn (Limabacka)
100 gram mandel grovhackad
2 dl solroskärnor
1 dl råsocker
1 1/2 dl vatten
3 msk rapsolja

Blanda alla torra ingredienser, blanda vatten och olja och rör ner i müslin. Rosta i ugnen 175 grader varmluft i 20 minuter. Rör runt och rosta 10 minuter till.





 

Kommentarer