Kräftsoppa


Ojdå, denna goda soppa hade jag missat blogga om - Kräftsoppa.
Vi får ju alltid massor kräftor över som jag gillar att göra en annan rätt på dagen efter. Men man får paxa kräftorna annars ger mannnen bort det. 

Denna slängde jag ihop på lunchen. Så snabbt går det.




 schalottenlök
purjolök
1 burk hela ekologiska tomater
vitt vin
ekologisk grönsaksbuljong
ekologisk grädde
ekologisk cream fraîche 
örter
kräftor
(man kan runda av med lite konjak)

Fräs löken i lite smör, i men tomater, buljong, vitt vin, grädde och fraichen, låt koka ihop tio minuter. Skala under tiden kräftorna. I men lite örter och kräftor som inte får koka bara värmas upp. 

Eftersom jag inte skriver några mått här så beror det ju lite på hur mycket kräftor man har och till hur många personer.

Här är recept på en mycket god fisksoppa om man vill göra en sådan.







Kommentarer