Glutenfri pecanpaj


Kassa bilder när det är mörkt. På Thanksgiving hade jag gjort några glutenfria pecanpajer i småformar. Så nu har jag även ett par stycken i frysen.





ca 8 små pajer

3.5 dl glutenfritt mjöl
3 msk socker
1/2 tsk salt
120 gram smör
1 äggula
3 msk kallt vatten
Blanda mjöl, socker, salt med smöret. Blanda äggula och vatten och blanda i till en smidig smet. Låt vila i kylen en timme. Kavla ut och lägg i en pajform med hög kant. Lägg den i frysen tills vidare.

4 ägg
2.4 dl muscovadosocker
1.5 dl ljus sirap
40 gr smält smör
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljextrakt
170 gr smält mörk choklad
4.5 dl Pecannötter grovt hackade

Vispa äggen lite lätt och häll i övriga ingredienser förutom pecannötterna. Istället för vaniljextrakt kan man ta vaniljsocker, om det är svårt att få tag på.

Lägg pecannötterna i pajformen och häll över chokladkolan. Grädda 10 minuter i 200 grader. Sänk sedan värmen till 160 grader och grädda i 40 minuter till. Låt pajen svalna och servera den kall med vispad grädde eller vaniljglass.







Kommentarer