Saffransbullar med vit choklad och pinjenötter




Dessa bullar är Ellas favvo! Nu hann jag inte bak dem innan hon drog ut för seglatsen över Atlanten. Men får spara en påse långt ner i frysen som ingen hittar.
Idag skickade vi ännu en dotter iväg över Atlanten för en seglats. Så vips så försvann de båda två. Men de är ju snart hemma igen ;) 















40 st


50 gr jäst
1 msk kardemumma
3 dl vatten eller mjölk (37 grader), jag tog äggostvassle
1 dl socker
150 gr mjukt  ekologiskt smör
1 ekologiskt ägg
1 pkt saffran
10 dl ekologiskt vetemjöl

50 gr ekologiskt smör
200 gr vit fin choklad
Ägg till pensling

Pinjenötter
Gör bulldegen och knåda väl, så glutentrådarna blir långa. Jäs i 45 minuter. Dela degen i 2 delar och kavla ut den ena till en rektangulär platt deg. Smöra med hälften av smöret och hacka chokladen och strö halva den över smöret. Rulla ihop och skär bullarna och lägg i formar.  Gör likadant med andra degen. Jäs 45 minuter. Pensla med ägg och strö över pinjenötter.

Grädda 180 grader varmluft 10-12 minuter.



Kommentarer