Ris ala Malta




Ris ala Malta, den godaste efterrätten helt klart under julen. Älskar en god Ris ala Malta som inte är gjord på gröt. Det är fruktansvärt äckligt och duger inte ens att titta på om den är gjord på gröt. 
Bästa med julen är ju att man kan välja vad man äter. Man blir ju mätt ändå. 









5 dl ekologiskt grötris
10 dl vatten
Koka tills riset är mjukt, skölj det i durkslag och låt vattnet rinna av helt.

7 dl grädde
2 msk vaniljsocker
3 msk socker
Vispa grädden, blanda med det kokta kalla riset, vaniljsocker och socker. Färdigt!

Saftsås:
6 dl ekologisk skogshallonsaft
1 1/2 dl vatten
knappt 2 msk potatismjöl

Koka upp saft och nästan allt vattnet. Blanda potatismjölet med resterande vatten, rör i det i den uppkokade saften. Den ska vara lagom tjock. 




Kommentarer