måndag 4 december 2017

Orange Chocolate Cheesecake



Igår hade jag unga och fräscha jobbarkompisar från förr hemma som kom på lite fika. Så himla trevligt när man inte setts på hundra år typ. Vi fikade och tjötade, sen drog vi på Solsidan-filmen på Haralds Bio. Hur mysig som helst att träffas.

Bland annat hade jag bakat denna cheesecake som är en favorit hos mig. Passar nu till hel eller när som helst typ. Frukost, middag, lunch (skojar såklart).

Bästa med just denna cheesecake var nog sällskapet i vilket fall som helst!

















































Botten;

140 gr digstivekex 
2 msk socker
1 msk cacao
1 tsk kanel
60 gr smält smör

Klä en rund form med löstagbar kant med folie. Krossa digstivekexen i en blender. Blanda allt och tryck ut i formens botten. Grädda 180 grader i 10 minuter.

Cheesecake:
500 gr Philadelphiaost
125 ml kesella
1 dl socker
Skalet av 1 apelsin
5 ekologiska ägg
250 gr mörk fin dyr choklad smält och rumstempererad

Vispa Philadelphiaosten i 10 minuter, så alla klumpar försvinner. I med kesellan, sockret och det rivna apelsinskalet. Ett ägg i taget och till sist den smälta chokladen. Grädda i 50 minuter. Pudra cacao över kakan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar