måndag 2 januari 2017

Valnötsbröd






Idag bakade jag detta goda valnötsbröd!
Jag hade inne det i 10+40 minuter men tror det hade räckt med 10+30 minuter. Det blev verkligen supergott! 
Idag har jag tagit tre promenader. Så härligt väder!













2 dl ekologisk yoghurt
2 dl ljummet vatten

50 gram jäst
3 dl ekologiskt grahamsmjöl



Låt jästen lösas upp i vätskan och blanda med grahamsmjölet. Låt stå och dra i 20 minuter.



2 dl ljummet vatten
3 msk honung
3 msk olivolja
2 tsk salt
100 gram valnötter
5 dl ekologiskt dinkelmjöl
6 dl ekologiskt vetemjöl 



Blanda länge i maskin. Jäs i en timme. Forma till ett bröd och lägg på en plåt. 
Snitta brödet, låt det jäsa 30 minuter till. 
Grädda 10 minuter i 250 grader. 
Sänk värmen till 175 grader och grädda i 30-40 minuter till. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar