Valnötsbröd
Idag bakade jag detta goda valnötsbröd!
Jag hade inne det i 10+40 minuter men tror det hade räckt med 10+30 minuter. Det blev verkligen supergott!
Idag har jag tagit tre promenader. Så härligt väder!
2 dl ekologisk yoghurt
2 dl ljummet vatten
50 gram jäst
3 dl ekologiskt grahamsmjöl
Låt jästen lösas upp i vätskan och blanda med grahamsmjölet. Låt stå och dra i 20 minuter.
2 dl ljummet vatten
3 msk honung
3 msk olivolja
2 tsk salt
100 gram valnötter
5 dl ekologiskt dinkelmjöl
6 dl ekologiskt vetemjöl
Blanda länge i maskin. Jäs i en timme. Forma till ett bröd och lägg på en plåt.
Snitta brödet, låt det jäsa 30 minuter till.
Grädda 10 minuter i 250 grader.
Sänk värmen till 175 grader och grädda i 30-40 minuter till.
Kommentarer
Skicka en kommentar