måndag 16 januari 2017

Graham och kardemumma scones


I helgen skulle vi på examenskalas på lördagseftermiddagen så jag passade på att göra brunch på förmiddagen.
Scones är ju grymt gott tycker hela familjen!
Dessa är smakrika och känns något nyttigare än vanliga scones. Fast det är säkert marginellt!

Idag är det måndag och ny vecka med nya möjligheter! Nu går jag mot nya mål tänker jag. Alltid sikta högt.






4 ½ dl ekologiskt vetemjöl
3 dl ekologiskt grahamsmjöl
½ dl ekologiskt råsocker
2 tsk kardemumma
1½ tsk bakpulver
125g ekologiskt smör
1 ekologiskt ägg
2 dl ekologisk mjölk

Blanda torra ingredienser i med smöret och rör till sist ner ägg och mjölk.
Bollade till sex stycken scones som jag plattade ut med lätt hand. Toppade dem med lite råsocker.
 12 minuter på 250 grader.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar