Semmel kladdkaka




Även i år har jag gjort denna semmelkladdkakan! Väldigt god, men lite tung så en liten bit räcker! Nu är den i alla fall slut för den sattes fram igår till ungdomarna som var här!

Nu ser det ut som solen kommer fram, så nu blir det till att fixa sig och sen röra på apostlahästarna! Ha en bra dag alla!

















 150 gr ekologiskt smör
100 gr riven mandelmassa
2 1/2 dl socker
3 ekologiska ägg
2 tsk kardemumma
2 1/2 dl ekologiskt mjöl
2 tsk vaniljsocker

Mandelspån som jag rostade i en stekpanna.

Smält smöret och rör ihop resten av ingredienserna. Man ska inte överblanda här. Smörj en form 23 cm med löstagbar kant. Häll i smeten och grädda 175 grader i 23 minuter. 

Låt den kakan kallna och stelna. 
Så med fördela kan man baka denna kaka dagen innan man ska äta den.

Fördela 2 dl vispad ekologisk grädde över kakan och syö rostade mandelflarn över grädden. Jag blandar alltid i lite mjölk när jag vispar grädde, det blir godare och lite lättare.




Kommentarer