Sallys Oreo Chocolate Cheesecake


Gjorde denna cheesecaken i helgen. Oreo choklad cheesecake. Suuuupergod verkligen! Inte så söt utan god chokladsmak. 
Denna kommer jag göra fler gånger. Hade tyvärr bara ett paket oreocookies hemma, men skulle haft ett halvt paket till. Det blir det nästa gång. 

Saga och Sally fyllde ju 8år häromdan och de ville ha chokladtårta. Detta är ju en form som passar de flesta. Barnen gilade den väldigt mycket.



 Men ska väl erkänna att den är mastig så en liten bit räcker.
























Botten:
1 1/2 paket oreokakor 
50g smält smör

Cheesecakefyllning:
250 g mörk choklad
900 g rumsvarm philadelphiaost
3 dl  socker
1 burk kesella 10%
3 eko ägg
1 eko äggula

Garnering:
3 dl eko vispgrädde
50 g flisad mörk choklad
 

Sätt ugnen på 180 gr varmluft. Skrapa bort fyllningen i oreocookisen (detta gjorde Sally) och kör sedan kexen till fina smulor i en blender. Smält smöret och blanda med kaksmulorna. tryck ut i en form med löstagbar kant 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Ta ut ur ugnen.
 Sätt ugnen på 200 gr varmluft. Smält chokladen försiktigt i mikron.
 Vispa philadelphiaosten och socker fluffigt i en bunke. Vispa sedan ner kesellan. Vänd ner 1 ägg i taget samt äggulan. Vänd ner chokladen.
Häll fyllningen i formen grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk värmen till 110 grader utan att öppna ugnsluckan och grädda i 60 minuter till. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 40 minuter. Ta ut och låt svalna. Låt cheesecaken stå i kylen över natten så att den stelnar.
 
Spritsa vispad grädde på toppen och avsluta med att strö den flisade chokladen.

 





Kommentarer