Lakrits macarons
Man kan ju färga dessa svarta om man vill. Jag hade ingen svart pastafärg hemma så de blev naturella. Bruna helt enkelt.
De var väldigt goda med denna smaken.
Bottnar:
100 gr mandelmjöl
200 gr florsocker
110 gr äggvitor
5 msk socker
100 gr mandelmjöl
200 gr florsocker
110 gr äggvitor
5 msk socker
1 tsk lakritspulver
Jag mätte upp allt så det blev exakt på grammet.
Siktade mandelmjölet och florsockret och blandade ihop.
Vispade äggvitan tills det blev vit.
En msk socker i taget, men vispade inte för länge, äggvitan ska i stort sett bara hänga ihop.
Jag mätte upp allt så det blev exakt på grammet.
Siktade mandelmjölet och florsockret och blandade ihop.
Vispade äggvitan tills det blev vit.
En msk socker i taget, men vispade inte för länge, äggvitan ska i stort sett bara hänga ihop.
Här går lakritspulvret ner.
Blanda ihop med mandelsockret.
Splitsa ut på plåt, stora som femkronor, 50 stycken.
Vänta i en timme, grädda sen på 150 grader i 15 minuter mitt i ugnen.
En plåt högst upp i ugnen gjorde att de inte fick färg.
Fyllning:
100 gr smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 tsk lakritspulver
Vispa smör med sockret, i med resten tills du har en smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två.
Splitsa ut på plåt, stora som femkronor, 50 stycken.
Vänta i en timme, grädda sen på 150 grader i 15 minuter mitt i ugnen.
En plåt högst upp i ugnen gjorde att de inte fick färg.
Fyllning:
100 gr smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 tsk lakritspulver
Vispa smör med sockret, i med resten tills du har en smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två.
Kommentarer
Skicka en kommentar