Björnbärsmacarons






Dessa ska serveras på ett 50-årskalas som ska gå av stapeln nu i september. Björnbär är ju mogna nu ute i bergen. De är ju väldigt goda bär. Macarons väldigt goda kakor så det blir en bra kombo liksom.







Macaronbotten:


100 gr mandelmjöl
200 gr florsocker
110 gr äggvitor
5 msk socker
 lila pastafärg



Jag mätte upp allt så det blev exakt på grammet.
Siktade mandelmjölet och florsockret och blandade ihop.
Vispade äggvitan tills det blev vit.
En msk socker i taget, men vispade inte för länge, äggvitan ska i stort sett bara hänga ihop (här blev det för länge idag)
Blanda i den lila färgen.
Blanda ihop med mandelsockret.
Splitsa ut på plåt, stora som femkronor, 50 stycken.
Vänta i en timme, grädda sen på 150 grader i 15 minuter mitt i ugnen.
En plåt högst upp i ugnen gjorde att de inte fick färg.


100 gr smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
3 msk färska björnbär

Vispa smör med sockret, i med resten tills du har en lila smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två.



Kommentarer