Mandelkaka med Schweizernötfudge



Lördag! Barnkalas på agendan. Iväg till Sigges för att köpa paket, stryka klänningar och locka hår på två tjejer som själva snart fyller åtta. Men nu blev det tacobuffé i Café Boa för grannens tjej.







 En ny bekantskap från USA kom på fika i veckan. Så roligt! Hennes första gång in Sweden och man får hoppas att hon gillar landet. 

Det fick bli denna snabba kaka och vansinnigt goda kaka till kaffet. Denna kan man ju göra i rutor eller i rund kakform. 





Mandelkaka:
2 ägg
3 dl socker
100 gr mald mandel
1/4 dl mjöl
100 gr smält smör


Vispa ägg och socker, i med resten och häll i den bröade formen. 


Grädda 25-30 minuter i 175 grader.


När kakan svalnat lite...


Schweizernötfudge:
Smält 200 gr schweizernöt chokladkaka,
häll i 7 msk grädde och 1 msk smör och blanda runt.



Häll över kakan och låt kallna!




Kommentarer