Pecan Pie






Jag brukar ALLTID göra Pecan och chokladpaj både till Thanksgiving men titt som tätt annars med. En väldigt god paj med mycket smak. 

Men var lite sugen på någon annan paj. Så det blev en mera karamelliserad variant! Smarrig denna med.
Pecan är väldigt mild i smaken, god.

Nu när det gått två dagar och det slank ner en bit idag med, så måste jag säga att den sätter sig mer och mer så det gör inget att baka den dagen innan eller så. En riktigt höjder paj detta!!










Skal:

3.5 dl mjöl
3 msk socker
1/2 tsk salt
120 gram smör
1 äggula
3 msk kallt vatten

Blanda mjöl, socker, salt med smöret. Blanda äggula och vatten och blanda i till en smidig smet. Låt vila i kylen en timme. Kavla ut och lägg i en pajform med hög kant. Lägg den i frysen tills vidare.

Sätt ugnen på 175 grader.


250 gr pecanhalvor

3 ekologiska ägg
2, 25 dl ljus sirap
1,25 dl muscovadosocker 
1 1/2 tsk vaniljextrakt
60 gr smält smör
1/2 tsk flingsalt
1/2 tsk äkta kanel


Rör ihop allt utom pekannötterna till en jämn smet, blanda väl. Hacka drygt hälften av nötterna och blanda i smeten. Fyll pajskalet med krämen och toppa med resterande nötter.

Grädda i ca 40 minuter. Låt pajen bli kall och servera med vispad grädde. 

Som en smäck, som en smäck!





 

Kommentarer