Orange chocolate cheesecake


Maken fyllde år häromdagen och innan han gick och fiskade frågade jag vilken tårta han ville ha. Visste ju svaret egentligen eftersom han alltid säger denna cheesecake. Så det fick det ändå bli. Gjorde den glutenfri då kexen blev utbytta mot glutenfria kex. 





Botten;
140 gr digstivekex 
2 msk socker
1 msk cacao
1 tsk kanel
60 gr smält smör

Klä en rund form med löstagbar kant med folie. Krossa digstivekexen i en blender. Blanda allt och tryck ut i formens botten. Grädda 180 grader i 10 minuter.

Cheesecake:
500 gr Philadelphiaost
125 ml kesella
1 dl socker
Skalet av 1 apelsin
5 ekologiska ägg
250 gr mörk fin dyr choklad smält och rumstempererad

Vispa Philadelphiaosten i 10 minuter, så alla klumpar försvinner. 
I med kesellan, sockret och det rivna apelsinskalet. 
Ett ägg i taget och till sist den smälta chokladen. 

Grädda i 50 minuter. 
Pudra cacao över kakan.



 

Kommentarer