Kalljästa fröfrallor


Vi hade workshop hemma hos mig med frukost och fika. Då är det ju uberkäckt med kalljästa frallor som man klickar ut på en plåt på mörran efter de jäst i kylskåp under natten!

Workshopen var med att göra alster på våra stora iPads, men vi öppnade dem inte. Vi startade 9.30 och slutade 16.00 utan att ens börja workshopen. Underbart när man har så kul...








Alla mjölerna har jag köpt på Limabacka Kvarn.

5 dl kallt vatten
10 gr jäst
4 dl ekologiska havregryn
100 gr rivna morötter (eller rödbetor, äpple, päron, squash)
3 dl yoghurt (eller mjölk, filmjölk, gräddfil)
2 dl ekologiskt fullkornsmjöl som graham
1 1/2 tsk salt
500 gr ekologiskt vetemjöl

2 dl blandade frön, pumpa, sesam, solros och chia

Lös ut jästen i vatten och blanda i resterande utan fröna medan maskinen går. Degen ska vara lite lös. Häll fröna på toppen av degen och täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet över natten.
Sätt ugnen på 250 grader varmluft

När ugnen är varm, klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg in 5 isbitar i botten på ugnen när plåtarna är insatta i ugnen (det blev två plåtar med frallor). Stäng luckan snabbt. 

Grädda 15-20 minuter




 

Kommentarer