Ramslöksmajonäs

Reklam för Bagaren och Kocken


Denna har vi ätit nu till kräftor, räkor, i potatissallad och rätt på mackan, fast det sista är bara barnen som gjort. Väldigt gott!

En stavmixer är att rekommendera och jag har en trådlös som jag köpt på Bagaren och Kocken, du hittar den här!! Den är jag riktigt nöjd med och kommer kunna ha den på vår framtida båt. Perfekt ju!!!







3-4 dl dl majonäs

2  ekologiska äggulor
1 msk vit balsamvinäger DENNA ÄR BÄST
1 tsk senap
50 g ramslök, grovt hackad
3 dl rapsolja 
salt efter smak

Alla ingredienser bör hålla ungefär samma temperatur. 

Rör ihop äggulor, balsamvinäger, senap i en behållare till stavmixer. Vispa i oljan droppvis i början, sedan efter att ca 2-4 msk av oljan gått i kan du börja hälla i lite mer åt gången och vispa hastigt hela tiden. När majonnäsen börjat tjockna kan du hälla på mer och mer olja åt gången – hela tiden under kraftigt vispande. Tillsätt sist ramslöken och salt och kör stavmixern tills att majonäsen är nästan slät. Smaka av med mer salt. Jag hade lite peppar i med.






 

Kommentarer