Focaccia


Jag brukar aldrig lyckas med detta bröd, men igår så blev det grymt bra. Barna åt och åt.







Focaccia:
40g jäst
6 dl vatten
1 dl olivolja
2 msk honung
2 tsk salt
 10-12dl ekologiskt vetemjöl

Olja
Flingsalt
rosmarin
soltorkad tomatpasta
parmesan

Blanda jästen med vattnet. Ha sen i olja, honung, salt och mjöl. Jobba ihop i cirka 5 minuter i maskin. Degen ska vara rätt kladdig.
Strö över lite mjöl och täck sedan bunken med en handduk. Låt jäsa i rumstemperatur i en timme. Häll upp degen i en oljad eller bakplåtsklädd långpanna.
Ringla över lite olja och tryck ut den i formen med hjälp av fingrarna.
Låt jäsa under duk i cirka 30 minuter. Ringla över lite olja, flingsalt, färska örter och hyvlad permasanost.

Grädda i 250 grader i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.
Skär upp i rutor och ät nygräddat.







 

Kommentarer