Fröfrallor kalljästa


I solbrändaste laget kanske, men väldigt spröda och fina! Detta är en favorit bland bröden och bara så bra att göra degen på kvällen lite snabbt och sen grädda av på morgonen!






Alla mjölerna har jag köpt på Limabacka Kvarn.

5 dl kallt vatten
10 gr jäst
4 dl ekologiska havregryn
100 gr rivna morötter (eller rödbetor, äpple, päron, squash)
3 dl yoghurt (eller mjölk, filmjölk, gräddfil)
2 dl ekologiskt fullkornsmjöl som graham
1 1/2 tsk salt
500 gr ekologiskt vetemjöl

2 dl blandade frön, pumpa, sesam, solros och chia

Lös ut jästen i vatten och blanda i resterande utan fröna medan maskinen går. Degen ska vara lite lös. Häll fröna på toppen av degen och täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet över natten.
Sätt ugnen på 250 grader varmluft

När ugnen är varm, klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg in 5 isbitar i botten på ugnen när plåtarna är insatta i ugnen (det blev två plåtar med frallor). Stäng luckan snabbt. 

Grädda 15-20 minuter





 

Kommentarer