Rågfrallor


Det här receptet kan man ju definitivt dubbla. Men oj så bra dessa blev. Fluffiga och väldigt fina! 

Men undra om man får kalla dem rågbullar när det är mest vete i dem. Jag använder mjöl från Limabacka och har insett att man kan ha mycket mindre mjöl i degarna, det är liksom som om mjölet har så mycket mer i sig än vanligt mjöl. En deg ska vara lite kladdig och men inte lös. Den ska inte vara hård heller för då har den för mycket mjöl i sig. Lagom är bäst!










25 gr jäst
1/2 dl rapsolja
2 msk honung
3 dl vatten
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 tsk ekologiskt flingsalt
1, 25 dl ekologiskt rågsikt
4 dl ekologiskt vetemjöl

Blanda ihop till en smidig deg, som får jäsa i 45minuter till en timme.

Forma till 12 bullar, som får jäsa på en bakplåt i 45 minuter.

Baka 175 grader varmluft i 10 minuter.




 

 

Kommentarer