Chicken Palm Sweet Potatoes

Reklam för Cervera


Idag blev det goa grejer. Bakad sötpotatis med kyckling fyllning. Barnen gillade det med! 

En form i gjutjärn hittar ni på Cervera! Klicka här för att komma dit. Det är så användbart och ett bra sätt att få upp järnet lite. 








6 sötpotatisar
1 pkt kyckling innerfilé ca 600gr
2 tsk olivolja
2-3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
6 körsbärstomater, finfördelade
1 tsk oregano
1/2 dl vatten

Mozzarellakulor
koriander

grekisk yoghurt

Ugnen 180 gr varmluft där la jag in sötpotatisen, pickade dem innan. Dessa potatisar var riktigt små, så det gick på mindre än 40 minuter att baka dem.

Klippte sönder innerfileerna i mindre bitar och stekte dem i en gjutjärnsgryta i olivoljan i några minuter. Krossade vitlöken och latte dom gå i. Tomater, tomatpurén och oreganon fick dansa ihop med kycklingen en stund innan vattnet gick i och det fick koka ihop några minuter.


delade sötpotatisen på mitten och formade dom utåt som ett palmblad. Fördelade kycklingröran på och på barnens tog jag mozzarellakulor en förpackning från Galbani. Det kan man såklart ha på de vuxnas med.
Baka 8 minuter på 200 grader varmluft.

Jag hade en msk grekisk yoghurt på min och koriander då förstås. 

Riktigt gott!





 

Kommentarer