Tortano med mozzarella, serrano och basilika.
Tortano, detta goda italienska bröd som man kan fylla med vad man vill. Här fyllde jag det med serrano, mozzarella och basilika. Detta hade jag på dotterns kalas i lördags. Inte bara det förstås, gjorde pasta med kyckling med mozzarella, pesto och soltorkad tomat som jag gjort förr. Här är receptet på det.
Idag fick hon sitt moped körkort bto. Ser nog bara röken av henne i sommar...:)
15 gr jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2 1/2 dl durumvetemjöl
4 1/2- 5 dl vetemjöl special
jäs i 30 minuter
Platta ut degen och lägg på:
120 gr serrenoskinka
250 gr mozzarella skuren i skivor
basilika
Rulla ihop och forma som en krans
jäs 30 minuter
Värm upp ugnen till 250 grader...men SÄNK till 200 grader när du sätter in plåten i mitten av ugnen grädda i 30-35 minuter.
Låt svalna liten stund innan du skär brödet.
Kommentarer
Skicka en kommentar