Kanelkakor
Denna veckan har ju varit helt grymt vädermässigt. Man ser verkligen att nu skiftar det lite lätt mot grönt i de annars bruna träden. Det måste man jul bara gilla alltså.
Bakade dessa minikanelkakor idag. Verkade goda! Jag har dem i frysen så länge, tänkte att hålla mig från att äta dem.
175 g smör
2 1/2 dl socker
2 eko ägg
4 1/2 dl ekologiskt vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl ekologisk yoghurt
Fyllning:
1/2 dl socker
1 tsk kanel
2 1/2 dl socker
2 eko ägg
4 1/2 dl ekologiskt vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl ekologisk yoghurt
Fyllning:
1/2 dl socker
1 tsk kanel
Vispa smör och socker luftigt, blanda i äggen och sen varva ner de torra ingredienserna tillsammans med yoghurten.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med 12 små minisockerkaksformar eller så kan man ta muffinsformar. Fyll formen med hälften av smeten. Blanda fyllningen och strö över 1/2 av den. På med resterande smet. Strö över kanelsockret ovan på. Grädda 20 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar