Laxcheesecake



Laxcheesecake är så gott. Tycker man inte om lax kan man ju alltid ta skaldjur, det har gjort och det är gott som alltid ;)
Laxcheesecake passar ju närsom helst. Nu är det ju påsk och då passar det ju ypperligt med denna. 







Botten:
300 gr kavring
75 gr smör
Kör kavringen i en blender så det blir smulor av det. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut kavringen i en form med löstagbar kant.


Cheesecake:
400 gr philadelphiaost
2 dl cream fraise
200 gr kallrökt lax
1/2 riven lök
2 msk dill
2 msk gräslök
salt och peppar
Vispa osten och cream fraisen luftigt, skär laxen i småbitar och häll i den och resten. Fyll på formen med detta över kavringen.

Garnera den med citron, gurka och löjrom. Jag hade dillkvistar med men det kom inte med på bild ;)


Kommentarer