Äggost
Idag blev det minsann prat om hur man gör äggost och hur man inte gör äggost. Det verkar som att ingen gör på samma vis. Min fick godkänt i alla fall. Vilket alltid känns bra ;)
Äggost passar ju nu när det är påsk och är ju så gott. Denna gjorde jag på de ekologiska äggen jag köpte förra veckan med de gulaste gulan ever ;)
3 liter gammaldags ekologisk mjölk
9 ekologiska ägg
2 dl ekologisk grädde
3 dl ekologisk gräddfil
5 dl ekologisk filmjölk
Socker
Koka upp mjölken. Knäck äggen och ta bort ongarna, blanda med allareterande produkter. Häll i när mjölken koka upp och sänk plattan, rör hela tiden mot botten av kastrullen tills det skär sig, tar en kvart ungefär.
Häll upp med hålslev i en äggostform, varva med socker. Låt kallna och sen stelna i kylen över natten.
Kommentarer
Skicka en kommentar