Raspberry White Chocolate Cheesecake



Denna blev det till den 15-åriga dotterns kalas i helgen. En bakad cheesecake, precis som den ska vara. Bakad.

Idag kom tre vänner gåendes över och hjälpte till att äta upp resterna av denna cheesecaken. De höll på att blåsa bort! Idag tog han i vinden. Men mysigt att de kom på kaffe.

Det här med att jag har anmält mig till spinning imorgon. Jag som inte gillar spinning. Men det är väl bara att låtsas att man tycker det är roligt. Dessutom bör man vara i god tid så man kan sitta långt bak. Jaja, gött när det är över och känns som det blivit en del tårta i helgen. Får nog göra mig av med den på nåt vis...



300 gram digestive
150 gr smör

600 gr philadelpiaost
2 1/2 dl kesella
2 tsk vaniljsocker
1 dl grädde
1 dl maizena
3 ägg
200 gr vit fin choklad
1.5 dl hallon


Blanda degistiven i en blender så det blir smulor. Smält smöret och blanda i.
Tryck ut i form med löstagbar kant.
Baka botten i 175 grader varmluft 10 minuter.

Vispa philadelpiaost och kesellan i 10 minuter tills den är klumpfri.
Blanda i vaniljsocker, grädde och maizena.
Sen ett ägg i taget.
Smält chokladen och blanda i.
Häll över botten och strö över hallonen och tryck ner några i smeten.
Grädda 30 minuter och låt stå kvar 30 minuter i ugnen.
Kyl den över natten så den får stå till sig.





Kommentarer