Potatisgalette


Denna galette passar jättebra som tilltugg när gästerna kommer. Man snittar den i pizzaslicer och äter den som den är. Denna fick mina gäster igår när de landat på ön med sin ribbåt. 


 Degen:
1/4 paket jäst
1 tsk honung
1/2 tsk salt
2 dl ljummet vatten
3 msk mjölk
3 msk olivolja
5 dl vetemjöl
Blanda och jäs i 40 minuter


Toppen:
4-5 medelpotatisar
2-3 msk olivolja
2 tsk torkad oregano
2 tsk flingsalt
svartpeppar
5 msk färsk timjan
2 msk färska rosmarinbarr
Färsk salvia 

Skiva potatisen tunt och lägg omlott på den utkavlade degen och stö över örter, kryddor och olivolja. Men spara de färska örterna och lägg på dessa efteråt. Grädda 12 minuter 250 grader.



Kommentarer