Kanelkrans



Godaste kransen! 



Härligt med sommar! För egen del skulle det kunna vara sommar året runt! Visst hade det varit gött. Bästa årstiden, speciellt när det blir ett par veckors högtryck. Men nu är vi väl tillbaka till svenskt varannandagsväder igen. Men ändå gött med sommar!


 
Här kommer receptet:
 
Deg:
50 gr jäst
3 dl ljummet mjölk
1 msk kardemumma
1,5 dl socker
1 ägg
150 gr smält smör
10-11 dl vetemjöl special
Jäs i 45 minuter



Fyllning:
 
200gr riven mandelmassa
200 gr smör
1 msk kanel
1 dl råsocker
 
Dela degen i två delar. Kavla ut och bred över hälften av fyllningen, rulla ihop och forma till en krans. Klipp kransen och lägg varannan flik åt varsitt håll.
Gör en krans till. Lägg i smorda formar med löstagbar kant. Jäs 40 minuter. Pensla med ägg och strö över mandelspån.
Grädda 175 grader varmluft i 20 minuter.
 









Kommentarer