Choklad och kokosrutor



Gjorde efter Leilas recept. Men hennes ser ju väldigt höga och fina ut. Så hon har nog använt sig av en mindre form än en långpanna. 

Barnen tyckte dessa var jätte goda, lite för söta för min smak dock!



  • 175 g mjukt smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl kakao av god kvalitet 
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 nypa salt
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl

Kokosglasyr

  • 75 g smör
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 1/2 dl grädde
  • 1/4 dl mjölk
  • 3 dl strösocker
  • 200 g kokos

Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och sikta ner vetemjölet i smeten.
Häll över i en bakplåtsklädd långpanna eller minde form.
Grädda kakan i 175 grader i 30–35 minuter. Låt kakan svalna.

Smält smör, sirap, gräddmjölk och socker i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.
Häll kokosmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter. 




Kommentarer