Sticky Buns
Idag har vi varit på holmarna och njutit. Efter vi kom hem har jag bakat bullar i massa olika varianter. Denna är sliskigt god och rekommenderas.
Deg:
50 gr jäst
3 dl äggostvassle
1 msk kardemumma
1,5 dl socker
1 ekologiskt ägg
150 gr smält smör
10 dl ekologiskt vetemjöl
Jäs i 45 minuter
50 g pekannötter
50 g valnötter
250 g mjukt smör
1 1/2 dl muscovadosocker
1 msk malen kanel
Pekannötter och råsocker att strö över
50 g valnötter
250 g mjukt smör
1 1/2 dl muscovadosocker
1 msk malen kanel
Pekannötter och råsocker att strö över
Grädda 180 gr varmluft i 20 minuter. Låt svalna.
200 g philadelphiaost
3 msk ljus sirap
1 1/2 dl florsocker
Skal av 2 lime och saft av 1 lime
3 msk ljus sirap
1 1/2 dl florsocker
Skal av 2 lime och saft av 1 lime
Efter du låtit degen jäsa, så kavla ut den till en rektangel och smeta på degen och rulla ihop till en rulle och dela i 24 bitar. Räcker till en långpanna denna. Jag har gjort den i mindre form, så två såna former eller en långpanna.
Gör glasyren och spritsa över.
Kommentarer
Skicka en kommentar