Mandelkrans
Supergoda mandelkransar som räcker länge. Bullar är nog det goaste som finns. Jag bakade dessa med äggostvassle som jag hade över.
Deg:
50 gr jäst
3 dl ljummet mjölk (jag tog äggostvassle)
1 msk kardemumma
1,5 dl socker
1 ägg
150 gr smält smör
10-11 dl vetemjöl special
50 gr jäst
3 dl ljummet mjölk (jag tog äggostvassle)
1 msk kardemumma
1,5 dl socker
1 ägg
150 gr smält smör
10-11 dl vetemjöl special
Jäs i 45 minuter
Fyllning:
200gr riven mandelmassa
200 gr smör
1 msk kanel
1 dl råsocker
Dela degen i två delar.
Fyllning:
200gr riven mandelmassa
200 gr smör
1 msk kanel
1 dl råsocker
Dela degen i två delar.
Kavla ut och bred över hälften av fyllningen, rulla ihop och forma till en krans.
Klipp kransen och lägg varannan flik åt varsitt håll.
Gör en krans till.
Jäs 40 minuter.
Pensla med ägg och strö över mandelspån.
Grädda 175 grader varmluft i 20 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar