Snabbakad tårta



Idag fick mellandottern gjort sjöfartsprovet och klarade det galant. Så roligt! Det var ju värt att fira med tårta såklart. Eftersom det redan var sen eftermiddag så fick det bli denna snabba tårta. Tror faktiskt det inte går att baka snabbare.
Väldigt god med!
Men inte den snyggaste direkt, det kan jag ju inte stoltsera med. Men men man kan inte få allt.






Chokladkaka:

100 gr smör
2 1/2 dl socker
2 ekologiska ägg
1 dl ekologiskt vetemjöl
3 msk ekologisk kakao
1 tsk vaniljsocker

Smält smöret i kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör i socker och ägg, vänd ner resterande och häll i en smord och mjölad form med löstagbar kant.
Grädda 175 grader i 15 minuter. Låt svalna.

Gör en vaniljkräm. Eftersom det skulle gå snabbt så fick det bli marzankräm här.

Bred marzankrämen över kakan. Skiva två ekologiska bananer över. Vispa tre dl ekologisk grädde och bred över bananerna. Toppa med nektariner och hallon. Jordgubbar funkar säkert med!

Done!



Kommentarer