onsdag 17 maj 2017

Rabarberpaj med hemlagad vaniljsås


Just nu smälter ju rabarbern så gott som. Den är väldigt god. 
Här har jag gjort en paj med cookiesmak med pekannötter i pajdegen. Den  blir frasig och god. Gjorde 1/2 sats mer pajdeg än vad receptet nedan visar. Det är för att formen är ju rätt stor och för lite pajdeg vill man ju inte ha.


Formen har jag köpt HÄR. Använt den hur mycket som helst. 






 Hade några herrar och en dam över på kvällen för ett jobbmöte och bjöd dem på denna pajen.


Vaniljsåsen är nog mer som en råkräm typ. Har gjort många olika vaniljsåser genom åren och denna slår det mesta. Lätt att göra med. Det slår också det mesta.








500 gr rabarber
3/4 dl muscovadosocker
1 msk maizena

Blanda runt med sockret.


Knyt ihop:
75 grovhackade pecannötter
100 gr mjukt smör
1 dl muscovadosocker
1 tsk bakpulver
Nypa salt
2 dl mjöl

Lägg över rabarbern.
175 grader varmluft i 20 minuter.


Vaniljsås:
3 äggulor
1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljkorn ekologiska
Vispas till en luftig och vit konsistens. 

3 dl ekologisk grädde vispas.
Blandas ihop med med äggetvispet till en kräm.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar