Cottage Enchiladas


Denna rätt gjorde jag ofta förr och nu har den fått ett uppsving hemma hos oss. Väldigt god vegetarisk rätt. 



Enchiladasås:

2 msk tomatpure
3 dl vatten
1/2 burk grön chili hackad
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk olja
1/2 tsk oregano
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
svartpeppar
2 msk tacosås (detta utesluter jag)

koka ihop i 10 minuter

12 tortillas som är mjuka
1/2 burk grön hackad chili
500 gr naturell keso
1/2 tsk salt
svartpeppar
4 dl riven ost
1 pressad vitlöksklyfta

2 dl gräddfil

Blanda keso, chili, salt, peppar, hälften av osten och vitlöken.
Lägg fyllningen i tortillasen och rulla ihop dem och lägg i en form.
Häll gräddfilen i enchiladasåsen. 
Häll såsen över tortillarullarna.
Strö över resterande ost.

Grädda 225 gr varmluft i 10 minuter.

Vi åt denna ihop med köttfärsenchiladas (recept kommer), guacamole, gräddfil och färsk god mango. Sallad funkar bra till och kanske majs.


Kommentarer