Pizza med serrano och pizzasallad



Hemmagjord pizza är bra mycket godare än köpt. Väldigt mycket nyttigare med eftersom man vet vad man stoppar i och på pizzan. 
Här är receptet på pizzan men finns även längre ner.


 Jag gjorde dubbel sats så jag fick två långpannor. Perfekt att äta dagen efter.




15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
5 1/2–6 dl vetemjöl special
 
Blanda och jäs i 40 minuter.

Tomatsås:
2 klyftor vitlök
1 burk ekologiska tomater, Saltå
1 msk smör
1 msk flytande honung
1 tsk vit balsamvinäger
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
Fräs vitlöken i smör, häll i tomaterna och honungen. Koka i 20 minuter. Smaksätt med salt, peppar och balsamvinäger.

Kavla ut degen till en långpanna. Lägg på tomatsåsen och mozzarellaost. 
Grädda 200 grader undervärme med varmluftsugn. 10 minuter räcker.

Lägg på serranon när pizzan är färdigbakad, lägg gärna på ruccola (hade ingen tyvärr).


Vitkålsallad:

Tunt skivad vitkål 
Fin olivolja (köpt min här)
Balsamvinäger (köpt min här)
Torkad oregano och timjan
Salt, peppar

Blanda allt och låt stå och dra en stund.


Kommentarer