Pistage toscakakor



Dessa pistagetoscakakor är bland det godaste kakor som finns. Helt grymma faktiskt! Lite pilliga men väl värt besväret. 
Idag har vi bowlat nästan hela familjen. Det är ju sportlov och vi får passa på att göra något som alla tycker är roligt.












Mördeg:
1 1/2 dl florsocker
4 1/2 dl ekologiskt vetemjöl
180 gr smör

Mazarin:
250 gr riven mandelmassa
100 gr smör
2 ägg
2 msk grädde

Tosca:
1/2 dl pistage
3/4 dl cashew
1/2 dl pecan
3/4 dl mandelspån
1/2 dl grädde
50 gr smör
1/2 dl socker
2 msk honung

Blanda mördegen och klä 16 formar, mina format köpte jag på en loppis för några somrar sen och de har olika mönster i sig vilket jag bara tycker är fint.
Blanda mazarinfyllningen och fördela i formarna.
Grädda 180 grader i 13 minuter.

Koka toscan tills den blir ljusbrun. 
Fördela toscan på kakorna och höj ugnsvärmen till 200 och grädda 10 minuter till.




Kommentarer