Cottage Enchiladas


För tio år sen fanns denna rätt på Santa Marias hemsida och jag tyckte den var jättegod. Den gjorde vi ofta. Men sen föll den bort, men jag gjorde den igen för några månader sen och nu i veckan. Den är verkligen jättegod! 
Styrkan kan man reglera med japalenosen, men kan till och med utesluta dom så har man rena barnmaten.



Enchiladasås:

2 msk tomatpure
3 dl vatten
1/2 burk grön chili hackad
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk olja
1/2 tsk oregano
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
svartpeppar
2 msk tacosås (detta utesluter jag)

koka ihop i 10 minuter

12 tortillas som är mjuka
1/2 burk grön hackad chili
500 gr naturell keso
1/2 tsk salt
svartpeppar
4 dl riven ost
1 pressad vitlöksklyfta

2 dl gräddfil

Blanda keso, chili, salt, peppar, hälften av osten och vitlöken.
Lägg fyllningen i tortillasen och rulla ihop dem och lägg i en form.
Häll gräddfilen i enchiladasåsen. 
Häll såsen över tortillarullarna.
Strö över resterande ost.

Grädda 225 gr varmluft i 10 minuter.

Vi åt denna ihop med köttfärsenchiladas (recept kommer), guacamole, gräddfil och färsk god mango. Sallad funkar bra till och kanske majs.






Kommentarer